Magunkról

Kovács Péter vagyok, 1998 óta foglalkozom belvízi és tengeri kishajóvezető képzéssel. Magyarországon a Közlekedési Hatóság akkreditált képzőszerveként kollégáimmal együtt tavasztól őszig hajóvezetői tanfolyamokat tartunk. A dunai kisgéphajó tanfolyamok mellett balatoni belvízi vitorlástanfolyamokat tartunk illetve az Adrián tengeri vitorlás hajóvezetői képzést.

Az eddigi 20 év tapasztalatainak köszönhetően pontosan tudom, hogyan tudsz hatékonyan, időben és pénzben gazdaságosan felkészülni a belvízi és tengeri hajóvezetői vizsgára úgy, hogy a sikeres vizsga mellé minél több gyakorlati tudást adhassunk át Neked. Saját, jól felszerelt oktatótermünk és saját, kiváló műszaki állapotú hajóink vannak. A motorcsónak oktatás körülményei elsőrangúak.

A legfontosabbnak azt tartom, hogy kollégáimmal tanfolyamaink résztvevőit nem vizsgázóknak vagy kadétoknak, hanem VENDÉGEINKNEK tartjuk. Tanfolyamainkon az udvarias, türelmes, vidám légkör a jellemző. Nálunk nincsen kiabálás, csak pontosság, profizmus és nyugalom. 

Belvízi kisgéphajó vizsgáinkat Budapesten szervezzük (Budafok, Tomos Marina). Budapest egyik legszebb pontján, a Duna főágán hajózva tanulod meg a kisgéphajóvezetés manővereit. Valódi tudást szerzel: a forgalom általában nagy errefelé, áruszállító hajók, kishajók, evezősök forgolódnak a kikötőnk mellett hiszen itt van a közelben a forgalmas Csepeli Szabadkikötő, vagy éppen a Lágymányosi-öböl, ahonnét evezősök rajzanak ki napi edzésüket tartva. Az infrastruktúra tökéletes:  kikötői Vasmacska Terasz Étteremben felfrissülhetsz a gyakorlások után, a parkolás pedig mindig könnyű és ingyenes.

Ha a vitorlásvizsgát is szeretnéd megszerezni, azt a Balatonon teheted  meg belvízi vitorlástanfolyamunkon, Balatonfűzfőn (Marina Fűzfő). Vitorlás képzésünkre itt tudsz jelentkezni: belvízi vitorlástanfolyam. 

A tengeri motorcsónak oktatás és a tengeri vizsga helyszíne Horvátország, Zadar. A tengeri tanfolyamnak is része egy alapos gyakorlati képzés, minden olyan manővert begyakorlunk, ami problémás lehet a későbbi nyaraláson a saját vagy bérelt hajóval: kikötői manőverek, vízből mentés, beparkolás egy forgalmas vízi benzinkúthoz, biztonságos horgonyzás. A tengeri jogosítványnak nem előfeltétele a belvízi képesítés. Honlapunkon külön  menüpontban mutatjuk be a tengeri tanfolyamunkat.

Visszatérő vendégeinket külön kedvezményben részesítjük: dunai, balatoni vagy tengeri tanfolyamunk elvégzése 10% visszatérő kedvezményt jelent a következő jogosítvány (belvízi vagy tengeri) tanfolyamának árából. Azt szeretnénk, hogy vendégeink mindenfajta vízterületen -legyen az a Duna, Balaton, vagy éppen az Adria- biztonsággal hajózzanak!

Igyekeztünk alaposan bemutatni a tanfolyamokat, a jelentkezés a tanfolyami ismertetőknél található űrlap segítségével egyszerű és gyors mindegyik tanfolyamunkra. Ha olyan kérdésed lenne, amire itt nem találtad meg a választ, írj nekünk: motorcsonakjogsi@gmail.com

Mottónk: „Szerezd meg a belvízi és a tengeri hajóvezetői engedélyt úgy, hogy közben élményeket is szerzel.”

Szeretettel várunk!